Kennis maken
Agenda
Contact

an image
Zingen is heerlijk
C. Krusemanstraat 43 II
1075 NE Amsterdam

Tel: (020) 671 83 63
GSM: 06 222 478 38

KvK:
IBAN: NL62 INGB 000786043

 

Koorzang

In september 1999 is vanuit zangschool 'Zingen is heerlijk' de stichting GRAND STAND opgericht met als doel voor amateur (koor)zangers de drempel naar het theaterpodium te verlagen. Hiertoe produceerde GRAND STAND tussen 1993 en 2005 musicals die waren gebaseerd op Amerikaanse films en Broadway musicals. In deze producties had het koor altijd een belangrijke rol en werden speciaal voor het koor meerstemmige arrangementen gemaakt.

Door allerlei omstandigheden heeft de productie van musicals de afgelopen jaren op een laag pitje gestaan. Maar er zijn plannen in de maak voor een nieuwe musicalproductie bij GRAND STAND. De eerste stap is de oprichting van het GRAND STAND Showkoor.

Inmiddels is in 2011 koorzang bij GRAND STAND nieuw leven ingeblazen met de oprichting van het GRAND STAND Classickoor. Hiermee kwam een grote wens van Adriaen van der Veen uit om ook met klassieke koorzang te werken. Het repertoire is licht-klassiek.

Verder dirigeert en begeleidt Adriaen verschillende koren en zorgt desgewenst voor een passend repertoire. Adriaen is in het bezit van het Kurt Thomas certificaat (voor koordirectie van het Conservatorium Utrecht). Voor een klinkend geheel maakt hij gebruik van de fantastische meerstemmige arrangementen van Lodewijk de Weerd.

Meer informatie over koorzang en -mogelijkheden staan op de website van stichting GRAND STAND.

Ongekend Sentiment

Het Amstelveense koor 'Ongekend Sentiment' heeft o.l.v. Adriaen van der Veen jarenlang onvervalste smartlappen en levensliederen afgewisseld met meerstemmige uitvoeringen van nostalgische songs. Ongekend Sentiment trad regelmatig op en was enthousiast deelnemer aan de Korendagen in Paradiso. Helaas is het koor opgeheven.

Van zingen worden we blij!

De Valsche Noot

Het Aerdenhoutse herenkoor 'De Valsche Noot' is opgericht in 2001 en bracht onder de bezielende leiding van Adriaen van der Veen en Lodewijk de Weerd een uiteenlopend repertoire ten gehore: bekende en onbekende nummers in diverse talen, soms vrolijk, soms melancholiek, soms vierstemmig, en soms met een enkele Valsche Noot. Een meerstemmig barbershop geluid. Van tijd tot tijd was er een optreden op festivals, bij zorginstellingen en charitatieve bijeenkomsten. Een aantal jaar geleden hebben Adriaen en Lodewijk afscheid genomen van dit herenkoor.

Samen zingen haalt je even uit de waan van de dag

Interesse?

Voor vragen of informatie over het dirigeren kunnen koren telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen.

Interessante websites